بتن ریزی کف

Wiki Article

انواع مختلفی از سیمان در ساخت سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. وجه تمایز این سیمان‌ها، خواص فیزیکی آن‌‌ها است.

ثمره ۸۰ سال کار و استفاده از تکنولوژی دوار سیمان منتهی به ساخت کوره‌هایی با ظرفیت ۱۰۰٫۰۰۰ تن کلینکر در روز شده‌است. اکنون هزاران کوره در کلیه نقاط دنیا هر جا که معادن سنگ آهک و خاک‌رس وجود داشته باشد، مشغول به تولید سیمان است.[۱۳]

ساختار اصلی سیمان، از مواد معدنی نظیر سنگ آهک، رس یا ماسه، بوکسیت و کانی آهن تشکیل می‌شود.

به طور معمول همراه با کلینکر، تقریباً ۵% گچ یا سولفات کلسیم آسیاب می‌شود تا واکنش‌های گیرش و سخت‌شدگی زودهنگام سیمان کنترل گردند.

بر این اساس سیمان ترکیبی است از اکسید کلسیم (آهک) با سایر اکسیدها نظیر اکسید آلومینیوم، اکسید سیلیسیم، اکسید آهن، اکسید منیزیم و اکسید های قلیایی که میل ترکیب سیمان با آب داشته و در مجاورت هوا و در زیر آب به مرور سخت می گردد و دارای مقاومت می شود.

اکسید آلومینیوم : اکسید آلومینیوم به تنظیم زمان گیرش سیمان و همچنین افزایش مقاومت آن کمک می‌کند.

به عبارت دیگر، واکنش‌های هیدراتاسیون ترکیبات سیمان پرتلند گرمازا هستند.

سیمان سورل به دلیل خاصیت ارتجاعی و مقاومت در برابر بارهای ساکن انباشته، بیشتر برای کفپوش‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معایب اصلی آنها ناپایداری ابعادی، مقاومت ضعیف در برابر یخبندان و عدم مقاومت در برابر عوامل جوی است؛ آنها به‌طور قابل توجهی محلول در آب هستند و محلول‌های خورنده آزاد می‌کنند.[۲۱]

سیمان‌ها را می‌توان به سیمان‌های هیدرولیک و غیر هیدرولیک تقسیم کرد. سیمانی که پس از سفت شدن حتی زمانی که در زیر آب نگهداری می‌شود، استحکام آن افزایش می‌یابد، هیدرولیک نامیده می‌شود.

یون‌های سولفات از طریق تجزیه گچ به محلول کمک کرده، تأثیر دیرگیر کننده‌ای روی آلومینات‌ها داشته، ولی تأثیر زودگیر کننده‌ای روی هیدراتاسیون سیلیکات‌ها بر جای می‌گذارد. بنابراین بسته به ترکیب سیمان، مقداری گچ برای عملکرد بهینه سیمان مشخص می‌شود.

در فرآیند تولید سیمان به صورت تر، آسیاب و همگن کردن مخلوط مواد خام به شکل دوغاب حاوی نمایش بیشتر ۳۰ تا ۴۰% آب انجام می‌گیرد. کارخانجات سیمان مدرن، فرآیند خشک را که از نظر انرژی، کارایی بیشتری نسبت به فرآیند تر دارد ترجیح می‌دهند، زیرا آب مصرفی برای دوغاب متعاقباً قبل از عمل کلینکر کردن باید بخار شود.

گیرش کاذب یا سخت شدن زودرس پس از گذشت مدت کوتاهی از مخلوط کردن بتن قابل مشاهده است. اگر ‌این پدیده ناشی از آب‌زدایی گچ حین مرحله آسیاب کردن در اثر دمای اضافی آسیاب نهایی باشد، معمولاً با مخلوط کردن اضافی منتفی می‌شود، ولی اگر ناشی از اندرکنش سیمان – ماده افزودنی باشد، برای تعدیل آن ممکن است هم آب اضافی و هم مخلوط اضافی نیاز شود.

در هر حال، هزینه آسیاب و حرارت ایجاد شده در هنگام هیدراتاسیون، محدودیت‌هایی را برای نرمی به وجود می‌آورد.

این کوره‌ها، نیاز به یک سوخت فسیلی با انرژی ورودی حدود ۸۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم کلینکر، در مقایسه با حدود ۱۴۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم برای کوره‌های فرآیند تر دارد.

Report this wiki page